İçeriğe geç

Farklı Metallerin Zuhur Ettiği Çeşitlenen Ateş

İlk başta kendiliğinden var olan ve kendinden beslenen basit ateş ile ilgili yazdık. Şimdi ise, varlık çeşitliliğinin ve farklılıklarının sebebi olan, çeşitli ruh veya ateşler konusundan bahsedeceğiz. Öyle bir çeşitlilik ki, birbirine tam olarak benzer olan, tüm parçaları eş bulunan iki varlık dahi bulunamaz.

Farklı Metallerin Zuhur Ettiği Çeşitlenen Ateş

Bunu, hiç bir çeşidinin tam benzerinin bulunmadığı metallerde görebiliriz. Güneş kendi altınını üretir, Ay, harika bir metal olan gümüşü üretir, Mars bir diğerini-demiri üretir; Jüpiter farklı bir metali, kalayı, Venüs bakırı, Satürn kurşunu üretir; böylece hepsi farklı ve her biri diğerinden değişiktir.

 

Aynı şey insanlar ve tüm diğer varlıklar için de söylenebilir. Bu çeşitliliğin nedeni ateşin çok çeşitliliğidir. Örneğin belli bir ısı derecesi belli bir sonuç yaratır, deniz hareketliliği başka, kül başka, kum, alev, kömür v.s. bambaşka etkiler yaratırlar. Bu varlık çeşitliliği ilk basit ateşten kaynaklanmamaktadır, farklı farklı elementler bulunmasından türemektedir; Güneş’ten değil, yedi gezegenin hareketinden ileri gelmektedir.

 

Böylece dünya, aynı bireysel özellikler taşıyan şeyler içermez, tıpkı her saat ve her dakika değişen ve dönüşen ısı gibi tüm diğer eşyalar da değişir, çünkü ateşin dönüşümü, içinde bulunduğu formların elementlerine yansır.

Roma’nın düşüşü sırasında yanan farklı ateş

Elementlerin en süptil (az yoğunluklu) olduğu yerlerde Güneş görünür; biraz daha yoğunlaşınca Ay, daha da katılaşınca Venüs; ve birleşimlerin türlerine bağlı olarak tüm metal çeşitleri yaratılır; ve hiç biri diğerinin madeninde bulunmaz.

 

Çeşitli metallerin, elementlerin birleşiminden türediklerini bilmemiz gerekir, temel elementler de çok çeşitlidirler ve basit ateşten yaratılmış olsalardı sahip olacakları benzerlikleri göstermemekteler. Bu bilgiyle, bir sürü metalin çok çeşitli formlarda bulunmasının nedenini ve hiç birinin diğerine benzememesinin sebebini kolayca anlayabilmekteyiz.

 

Kaynak:

MAJİK ARHİDOX/ I, II
Simya ve Maji
PARACELSUS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir